Kisfaludi kultúrház felújítása és energetikai korszerűsítése
20 nov. 2018

Kisfaludi kultúrház felújítása és energetikai korszerűsítése

Kedvezményezett neve:

Kisfalud Község Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma:

Településkép, közösségi tér fejlesztése, VP-7.2.1-7.4.1.1-16

Projekt címe:

Kisfaludi kultúrház felújítása és energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:

1778404803

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

29.999.983 Ft

A támogatás mértéke:

90 %

A finanszírozás típusa:

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2018. április 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. június 30.

Kisfalud Község Önkormányzata a Kisfaludi kultúrház felújítása és energetikai korszerűsítése című projektjéhez 29.999.983 forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap az elszámolható költségek 90%-át finanszírozza.

A fejlesztés célja a kisfaludi kultúrház (Kisfalud, Ady Endre u. 2. HRSZ 171/1), mint közösségi tér felújítása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése. Megvalósul belső padlóburkolatok felújítása, a padlásfödém, pincefödém, homlokzat hőszigetelése, udvari térburkolat és rámpa kialakítása, megújuló energiahasznosító berendezés (napelemes rendszer) telepítése a tetőre, elektromos fűtési rendszer kialakítása a helyiségekben, akadálymentes WC kialakítása, udvari térelemek, padok elhelyezése. Födémszerkezet 24 cm vastag utólagos hőszigetelést kap. A helyiségekben új hidegburkolatok, illetve parkettaburkolat készül. A vizes helyiségekben kerámia lapburkolat készül. A bejárati ajtó műanyagból készül hőszigetelő üvegezéssel a meglévővel megegyező méretben.

Az épülettető dőlésszöge illetve tájolása alapján 48 db napelem helyezhető el a felújított tetőre figyelembe véve a parabola antennák által keletkezett árnyékhatásokat illetve a villámvédelmi rendszer sajátosságát. A napelemes rendszer a megbízó által megadott várható 13.000-14.000 kWhvillamos energia fogyasztást képes biztosítani, várhatóan 13.700 kWh éves termelésével. A beépítésre kerülő megújuló energiaforrást hasznosító technológia a fűtési hőigényt, a világítási, használati melegvízkészítési és főzési energiaigényt is teljesen kielégíti. A felújítás után, a fejlesztés révén az épület akadálymentesen megközelíthetővé válik, és az épületen belüli akadálymentes közlekedés biztosított lesz.

A felújítás eredményeként a civil szervezetek, helyi közösségek és magánszemély igénybe vehetik a kultúrházat rendezvények, előadások tartására, a rámpa, az akadálymentes mosdó és ajtók kialakítása után a mozgáskorlátozottak is korlátozások nélkül látogathatják a kultúrházat.

Az épület födémjének, aljzatának hőszigetelése, hőszigetelt külső nyílászárók elhelyezése, napelemes villamosenergia-rendszer és elektromos fűtési rendszer hatására nagymértékben javul az épület energiahatékonysága, jelentősen csökkennek az épület fenntartási költségei, gáz, villanyköltségei. Megszűnik a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása az épületben, ezáltal pedig a levegőszennyezés. Csökken a levegőbe kerülő széndioxid, ezáltal az üvegházhatás mértéke.

Megjelent: 2093 alkalommal

Képtár

Kapcsolat

Kisfalud Község Önkormányzata

Győr-Moson-Sopron megye

9341 Kisfalud

Kossuth Lajos u. 61.

(96) 253 102